GOSJA JAJCA

Domača gosja jajca so biološko polnovredna hrana z veliko prehransko vrednostjo. So popoln izdelek narave, saj vsebujejo orgomno hranilnih snovi. Teža enega gosjega jajca je enaka trem kokošjim jajcem. Vsebuje pa tudi malo več beljakovin in maščobe. Večina pasem znese prvo jajce  v obdobju 9-12 meseca.  Letno pa ena gos proizvede od 20 do 80 jajc, odvisno od pasme in starosti.  eggs

Gosi so zelo neodvisne, dolgožive, inteligentne in odporne živali.  Glede na to, da imajo rade ljudi, pa imajo pristop do teh dokaj nenavaden. Do tujcev so zelo nepodkupljive in sumničave. Do tistih, ki so si uspeli pridobiti njihovo zaupanje pa so zelo družabne. Nasplošno  pa ne marajo samskega življenja. Rade so v jatiin rade imajo tudi partnerja, kar sicer navzven ne kažejo tako kot se to kaže pri ljudeh. Za čas svojega življenja si izberejo le enega partnerja, kar pa ne velja za Gosake, kateri si izberejo od 2 pa tja do 6 partnerk. Gos in gosak, ki sta prvo leto skupaj se v prvi sezoni ne parita, saj potrebujeta nekaj časa, da se navadita drug na drugega.

Gosi nosijo jajca 2x na leto. V začetku leta (februar do konca aprila) nekatere pasme pa imajo jajca tudi v jesenskem času.

Naročila zbiramo na: 040 815 752 ali na e-mail: info@ranc-okorn.com

JAJCA SO NA VOLJO OD MARCA – ZAČETEK MAJA

gos