KONJSKI HUMUS/GNOJ

Domači hlevski konjski gnoj, dobro uležan in predelan, vsebuje izključno konjske fige brez stelje in je odličen kot gnojilo vrtov za zelenjavo, okrasnih rastlin in sadnega drevja.

Cena je 50 EUR/m3 gnoj….  in 120EUR/m3 humus …. po dogovoru lahko dostavimo. (Okolica Ljubljane) oz 6eur vreča.

Tudi dostavimo.

Tel: 031/255-811, Jaka

KOKOŠJA JAJCA

Klic: 040 815 752

Kupite lahko tudi domača kokošja jajca. Kokoši so hranjene z domačim žitom in živijo pod modrim nebom. Imajo možnost kopanja po zemlji in uživanja na prostem in nikoli niso zaprte.

 

SADJE IN ZELENJAVA

Klic : 031 255 811

Ste tudi v siti kupovanja sadja in zelenjave v trgovinah? Kjer se hrana, ki jo jemo lahko vozi več tisoče kilometrov do naše trgovine. Pri nas lahko kupite sezonsko zelenjavo ter sadje, neškropljeno in pridelano z ljubeznijo.

 

 

DOMAČE ORLOVSKE ČEŠNJE

Klic: 031 255 811

Vas Orle je že zelo znana po svojih češnjevih nasadih in številnih sortah češenj. Ker pa ljudje te tradicije ne obujajo več, se je število dreves na vasi občutno zmanjšalo. Na ranču Okorn smo v odelovanju z kmetijo Okorn to tradicijo ponovno obudili in skupno zasadili več kot 50 mladih češenj, ki so letos že obrodile prve sadove.

Na voljo so zgodnje in pozne češnje.

 

GOSJA JAJCA

(na voljo v spomladanskih mesecih, rezervacija na: 040 815 752 )

Domača gosja jajca so biološko polnovredna hrana z veliko prehransko vrednostjo. So popoln izdelek narave, saj vsebujejo orgomno hranilnih snovi. Teža enega gosjega jajca je enaka trem kokošjim jajcem. Vsebuje pa tudi malo več beljakovin in maščobe. Večina pasem znese prvo jajce  v obdobju 9-12 meseca.  Letno pa ena gos proizvede od 20 do 80 jajc, odvisno od pasme in starosti.

cena: 2,5 eur/jajce