OKORN KLARA IN JAKA

Sva lastnika kmetije (ranča). Najina skupna življenska pot se je začela 9let nazaj. Oba sva ljubitelja konj ter narave. Jaka je nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Klara pa tekmovalka v vzdržljivostnem jahanju ter strokovna sodelavka za konjeništvo in konjerejo. Ljubezen do živali in dela naju združije in tako jo želiva deliti tudi z Vami.

.

STANISLAVA GRACHOVA

Psihiologinja

Najbolj pomembno srečanje v življenju je srečanje s samim seboj«.. ta citat ni samo lep, ampak je namen mojega dela in življenja.

Moja pot kot psihologinja se je začela pred dobrimi 10 leti, ko sem se vpisala na študij psihologije v Kijevu (Ukrajina). Trenutno zaključujem specializacijo iz psihoterapije v humanistični smeri (European Association for Psychotherapy). Na znanstvenem področju se ukvarjam s pojmi smisla življenja in dela, depresijo, izgorelostjo in učinkovitostjo psihoterapevtskih intervencij kot prve nujne pomoči. Pred tremi leti sem se preselila v Slovenijo in spoznala s Klaro iz ranča Okorn. Od takrat naprej sem naenkrat ugotovila, da želim povezati dve strasti mojega življenja – psihologijo in konje. Menim, da ima interakcija z konji skriti potencial, ki lahko pomaga sprostiti notranjo energijo, spoznati svoje potlačene strahove ali enostavno pridobiti obilno porcijo sreče začinjeno z nepozabnimi občutki. Najbolj pomembno vlogo pri tem odigra konj pri čemer vas bom samo spremljala, usmerjala ter pomagala.

NAŠI KONJI

Pri nas za konje skrbimo na naraven, neklasičen način.
 Konji imajo na voljo bivanje pod milim nebom ali pa se skrijejo v zavetje.
 Živijo v čredi, kar je za konja zelo priporočljivo.
 Dokazano je, da imajo konji zaradi teh pogojev manj težav, tako fizičnih kot psihičnih. 

Suzi
Poni kobila, stara 9 let, visoka 100cm. Cela temno rjave barve. Je zelo prijazna, zanima pa jo vsaka malenkost. Primerna je za manjše otroke.

L. Lora
Lipicanka, visoka 150cm. Sive barve. Stara je 15let. Vajena otrok, ter terenskega jahanja. Je zelo pametna.

Reina De Oro (Lady)
Stara je 7 leta. Igriva in živahna, super terenski konj. Tekmuje v preskakovanju in distančnem jahanju.

Adam Roselvet
10 let star, pasme arabski polnokrvni. Konjič z veseljem do ljudi ter super karizmo.

Tulipan
star je 11 let in je najvišji v čredi. Pasme slovenska toplokrvna.

Stračetela

7 let, welsh poni. Prišla k nam iz madžarske. Zelo živahna.

V spomin: Scarlet Limbrgia
Zelo prijazna in nežna kobila z zgodovino v dirkalnem športu. Hvaležna, srčna in zelo mirna.