2. DELAVNICA: Medsebojno sodelovanje in zaupanje

Sprehod

22 junija, v soboto, nadaljujemo z raziskovanjem svojega notranjega sveta ob konju! Tokrat se bomo usmerili v svoje komunikacijske veščine in vlogo znotraj skupine (ali črede). Delavnica je priporočena tistim, ki so se udeležili prve delavnice o spoznavanju čustev skozi komunikacijo s konji, vendar so lepo vabljeni vsi ostali otroci od 5 do 15 leta starosti!

Med delavnico se bomo igrali, raziskali posebne strategije reševanja spornih situacij v skupini, prevzeli različne vloge in se seveda zabavali!

Naloge, ki jih bomo zastavljali skupaj z našo ekipo so usmerjene v razvoj kreativnega načina reševanja problemov, ki nastanejo znotraj skupine in razvoju empatičnega sodelovanje med otroci. Otroci se bodo znašli v različnih položajih in bodo morali gledati na naloge iz drugih, mogoče malo nenavadnih, zornih kotov. Konji pa bodo poskrbeli za spontanost in “resničnost” nalog, ker nimajo posebnega načrta za to, kako morajo sodelovati znotraj skupine. Njihova dejanja izvirajo iz čustev in nagonov

Lepo vabljeni!


Ciljna skupina: otroci od 5 leta starosti, najstniki, največ 6 udeležencev
Namen delavnice: večina aktivnosti je usmerjena na iskanje skupnih rešitev in reševanje na prvi pogled preprostih nalog. med delavnico se srečate s svojimi težavami pri komunikaciji in jih rešite na način, ki ga izberete. Prisotnost konj omogoča bolj dinamično in napeto okolje pri sodelovanju z drugimi udeleženci. Delavnica za otroke se malo razlikuje od delavnice za odrasle in naredi poudarek na skupnem reševanju nalog. Za odrasle je pa narejen poudarek na prevzemu določene funkcije v skupini in upoštevanje lastnih omejitev ter zmožnosti.


Trajanje delavnice: 1 ura 20 minut

DATUM: 22.6.2019

CENA: 35 eur / otrok
Delavnica ne zajema ježe konj!