Za starejše otroke in odrasle

ZAČETNIŠKI TEČAJ JEŽE

Ježa v maneži (ograjen prostor namenjen ježi), pomeni pridobivanje osnov na katerih lahko, če so postavljene pravilno gradimo kasneje. Začetni tečaj ježe konj traja 30min primeren je za  neizkušene, izvaja se lahko induvidualno ali v skupini in vklučuje izposojo čelade, ter ježo pod vodstvom. Jahač sam pripravi konja na ježo (oz. se nauči v sklopu ure)tako da se  jahač in konj v miru spoznata, ter pripravita. Po končanem tečaju lahko začetnik konja še sprehodi, kar lahko pozitivno vpliva na njun odnos. Priporočamo primerno obutev ter obleko. Jezdi se samostojno v maneži pod nadzorom vodnika, ali pa na vrvi.

Potrebna je predhodna rezervacija na telefon 040 815 752 ali e-mail: info@ranc-okorn.com

Cena ene ježe: 15 eur/30min na osebo

Paket 5 ur: 60eur

 

 

NADALJEVALNI TEČAJ JEŽE

Napredni tečaj ježe konj traja 45min primeren je za  jahače z iskušnjami, izvaja se lahko induvidualno ali v skupini in vklučuje izposojo čelade, ter ježo pod vodstvom. Jahač sam pripravi konja na ježo ( v sklopu ure) tako da se  jahač in konj v miru pripravita. Nadgrajujemo znanje ki smo ga pridobili v začetnem tečaju.

Priporočamo primerno obutev ter obleko. Jezdi se samostojno v maneži pod nadzorom vodnika, ali pa na vrvi.

 

Potrebna je predhodna rezervacija na tel: 040 815 752 ali e-mail: info@ranc-okorn.com

Cena 45min: 20 eur

Paket 5ur: 80 eur

 

 

TERENSKO JAHANJE


Na terensko jahanje se odpravimo z jahači, ki že imajo ustrezno predznanje ( vsaj nekaj ur jahanja v maneži oz. po dogovoru). Na terensko ježo se lahko odpravimo tudi po načinu vodenega jahanja (na povodcu). Konja se pripravi na ježo, jahač si nadene na glavo čelado ter ustrezno obutev ter oblačila. Odpravljamo se po manj zahtevnih poteh kot tudi bolj težavnem terenu. Ježa na terenu poteka z vodičem, tako da gresta na teren vsaj 2 konja. Izvaja se eno urni ali dvo urni teren, po dogovoru pa tudi celodnevni izleti.

Potrebna je predhodna rezervacija na tel: 040 815 752 ali e-mail: info@ranc-okorn.com

 

Cena: 20eur/1h oz. 35eur/2h na osebo

2 osebi 1ura = 30eur

 

-se trenutno ne izvaja-

 

 

 

 

 

CELODNEVNI IZLETI

Po dogovoru izvedemo tudi celodnevni izlet na konjskem hrbtu. Skupaj določimo lokacijo ter predviden čas ježe.