ZAKAJ JE DOBRO, DA IMAJO OTROCI DOMAČE ŽIVALI?

ByOkorn Klara

ZAKAJ JE DOBRO, DA IMAJO OTROCI DOMAČE ŽIVALI?

 

1. ODGOVORNOST: Otroci, ki so aktvini v negi ljubljenčkov se zelo hitro naučijo empatije in čustev. Ljubljenčki iščejo pozornost in nego ves čas prisotnosti otroka, ki se tako z veeljem igrajo z njimi. Seveda je lastništvo ljubljenčka tudi velika odgovornost za celo družino, zato predno ga kupite, bodite prepričani da imate zanj čas.

 2. SAMOZAVEST:  Skupaj z odgovornostjo do ljubljenčka otrok gradi tudi samozavest. Če uspešno opravi vse naloge in obveznosti do svojega ljubljenčka se bodo otroci počutili fantastično, imeli pa bodo občutek uspeha in ponosa ter tako gradili sliko o sebi, ljubljenček pa jim bo vračal z pozornostjo in ugodnim počutjem.

3. UČENJE O POSLEDICAH:  Če se otrok ne ukvarja s svojim ljubljenčkom bodo rezultati tega zelo hitro vidni. Če psa ne spustiš ven se bo polulal v hiši, če mačko ignorirate bo tudi sama ignorirala vas, ribice bodo brez hrane kaj hitro poginile…

4. DISCIPLINA:  Otroci z živaljo se učijo kaj pomeni disciplina. Če imajo psa ga bodo trenirali in učili, da se bo obnašal kot hočejo ter da bo poslušen. Prav to pa zaznamuje tudi otroka, ki se kaj hitro prične zavedati, da za doseganje cljev ni dovolj le želja.

5.  UMIRJANJE: Ljubljenčki v večini primerov prinašajo v dom umirjenost in spokojnost. Nekateri otroci, ki so hiperaktivni se ob svojem ljubljenčku pomirijo ter obstanejo. Ljubljenčki tudi čutijo kdaj so otroci žalostni ali jezni. Kot čarobna paličica se lubljenčki vrinejo v življenja naših otrok in jim prinašajo ne le najboljše prijatelje temveč tudi pomirijo ter razvedrijo številne otroke.

http://www.ranc-okorn.com

About the author

Okorn Klara administrator

Leave a Reply